Stadhouderskade 29 | 8332 GA Steenwijk |  tel. 06 29280920 | 

Lezing van trendwatcher Lidewij Edelkoort

Ik heb een fantastische trendpresentatie mogen bijwonen van Lidewij Edelkoort. Zij behoort al jaren tot de top van de Trendwatchers en reist over de hele wereld.

Afgelopen donderdag heb ik een fantastische trendpresentatie mogen bijwonen van Lidewij Edelkoort. Zij behoort al jaren tot de top van de Trendwatchers en reist over de hele wereld.
Ze startte met een terugblik. 20 jaar geleden deed ze de voorspelling dat loungen, communicatie, softwear, samenzijn en kleur steeds belangrijker zou worden. En kijk om je heen, de jeugd ligt horizontaal met telefoons of koptelefoons op en men zit het liefste gezellig met vrienden in woonkeukens of cocoonen op hoekbanken.

De trends die er nu zijn en door zullen zetten zijn bijvoorbeeld de Urban jungle, vele groenen mogen bij elkaar, de natuur wordt nog meer naar binnen gehaald. Franjes en bamboe stoffen krijgen voet aan wal. Net als matten, kokos, grassen en brandnetel.
Kamerschermen worden als roomdivider gebruikt en deze zijn ook handig om als geluidsscherm te dienen. Ook zullen landschappelijke behangen steeds meer te zien zijn.
Daarnaast zal handwerk de boventoon gaan voeren. We moeten creativiteit in eigen hand houden en de robots niet de overhand geven.
Ook zullen ronde vormen blijven, abstractie zal in allerlei objecten steeds meer te zien zijn evenals onregelmatige vormen.
In de architectuur is een grote hang naar beton en in onze huizen zal dit met name in de keuken naar voren komen. Zelfs kasten, planken en stoffen gaan op beton lijken. Ook zal aardewerk een betonachtige uitstraling krijgen. Als tegenhanger zal blond hout gebruikt worden. Zelfs kleur zal er in beton verwerkt gaan worden.
De badkamer mag een hammamsfeer ademen. Donkere tinten en goudkleurige kranen zullen deze sfeer versterken.
De werkkamer zal niet meer een aparte ruimte zijn maar deze zal deel uit maken van de rest van het huis. Er zal veel textiel gebruikt worden, zachte materialen en kleuren.
In de woonkamer zullen dagbedden de overhand krijgen en deze ruimte zal een publieke plaats worden, een soort museum/galerie. Een bar in huis of een speciale theehoek zal het samenzijn stimuleren.
Roze mag blijven. In combi met goud en zwart. Maar ook zal de kleur terra in bijvoorbeeld buitenkeukens te zien zijn.
Etnische, hedendaagse dessins, maar ook dierlijke blijven aanwezig. Uiteraard blijft 3d printing zich ontwikkelen.
Ten slotte zullen we goud tegenkomen in behang, borden, zijde maar ook marmer in goud.

Zeer verhelderend, zo’n trendpresentatie, en ik krijg er heel veel energie van. Maar ook onrust, want mijn eigen huis mag ook wel eens een oppepper. Eerst maar eens laten landen en ondertussen kan ik jou misschien inspireren?