Stadhouderskade 29 | 8332 GA Steenwijk |  tel. 06 29280920 | 

Very Peri kleur van het jaar 2022

Is Very Peri ook jouw kleur van het jaar 2022? Of moet je hier nog heel erg aan wennen? Lees over mijn kennismaking met Very Peri.

Very Peri in de hoofdrol

Pantone, het bedrijf dat zich bezig houdt met kleurcoderingen en kleurentrends, heeft Very Peri uitgeroepen als kleur van het jaar 2022. Een kleur die doet denken aan mijn kleding van ongeveer 10 jaar terug. Een kleur die ik fantastisch vond en goed bij mij paste. Maar ook een kleur waar ik van het ene op het andere moment klaar mee was. En dus al jaren niet meer terug is in mijn kledingkast, en zeker niet in mijn interieur terug te vinden is. Toch triggerde deze kleur mij toen ik las over de kleur van het jaar: Very Peri en besloot hier mijn trendblog over te schrijven.

De paars blauwe kleur van Very Peri wordt door Pantone gezien als een symbool voor deze bijzondere tijd waar we inzitten. De wereldwijde pandemie zorgt voor een structurele verandering van onze leefwereld. De blauwe ondertoon van deze kleur moet zorgen voor vertrouwen en tegelijkertijd zorgt de violet in Very Peri voor dynamiek en mag positiviteit en vrolijkheid weer de boventoon gaan voeren. Peri is de afkorting van periwinkle wat in het Nederlands maagdenpalm is. Very Peri betekent kort gezegd: Veel maagdenpalm. Nu vind ik deze kleur prachtig in de tuin maar ook in mijn huis?

Als sfeerbepaler

Als fotobehang in de woonkamer kan deze kleur op een mooie manier de aandacht trekken. Een verfrissende en koele kleur die ontspanning en rust geeft. En in combi met lichte – en donkere houtkleuren zou het zomaar een goede match kunnen zijn. Hieronder zie je het behang van Photowall.nl Aura Hyaline

 

Eyecatcher

Verlichting en armaturen spelen steeds vaker een belangrijke rol in het interieur. En is niet meer het ondergeschoven kindje of staat als sluitpost op de wensenlijst. Als mooie eyecatcher kan er daarom gekozen worden uit verschillende armaturen die direct zullen opvallen in de ruimte. Het is wel belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Eén of twee mooie lampen zijn genoeg om Very Peri een rol te laten spelen in de kamer.

 

 

Koninklijk zitten

Paars in al zijn nuances heeft een koninklijke uitstraling. En waarom zou je dan niet een fauteuil of bank uitzoeken in deze mooie kleur waar de persoonlijkheid van afstraalt ? In je eigen huis maar ook voor een kantooromgeving met een huiselijke sfeer kan deze kleur op jouw ‘troon’ aandacht trekken maar ook voor rust en ontspanning zorgen.

 

 

Een snufje Very Peri in jouw interieur

Natuurlijk, Very peri wil graag aandacht trekken en ik kan me voorstellen dat je dat als wandkleur of meubel too much gaat vinden. Maar wat dacht je van een mooie vaas of servies in deze kleur? Ook een waxinelichthouder of bloempot kan het goed doen in jouw interieur zonder dat de kleur te overheersend is. En in de zithoek kunnen kussens of een vloerkleed met een vleugje Very Peri jouw woonkamer net even dat beetje extra geven.

 

Very Peri en de rest

Je zou zeggen, kan Very Peri als sterke persoonlijkheid wel andere kleuren om zich heen verdragen? Nog een keer een blik op het behang wat mijn aandacht trok. En welke kleuren eruit gefilterd kunnen worden. In combi met deze kleuren lijkt het wel dat Very Peri afgezwakt wordt maar niet naar de achtergrond verdwijnt. Het lijkt net alsof er meer eenheid ontstaat en daardoor rust. De kleur is in combinatie met natuurlijke kleuren en zelfs pastellen goed toe te passen in jouw interieur.

 

 

Kleed jouw interieur aan met Very Peri

Very Peri kan zomaar een vaste plek innemen tussen de neutralen, de pastellen en de zwart witten onder ons. Als combinatiekleur met goud of hout. Als verkoelende kleur in een kamer op het zuiden. Als eyecatcher in een neutrale ruimte of als match met andere niet alledaagse kleuren. De kleur van het jaar komt in 2022 zeker terug in mijn kledingkast en mijn slaapkamer kan ook een make-over gebruiken. Het kan niet anders dat deze energieke en frisse kleur ons kan helpen deze veranderende wereld met veel positiviteit tegemoet te gaan.